Зустріч з старшокласниками Вижницького ліцею

13.03.2023

10 березня 2023 року декан факультету іноземних мов ЧНУ ім. Юрія Федьковича професор Ірина Осовська та заступник декана з міжнародної співпраці доцент Лариса Олексишина зустрілися з старшокласниками Вижницького ліцею. Зустріч проводили у форматі відеоконференції, яка, до речі, була під загрозою зриву через повітряну тривогу.  Кафедра германського, загального та порівняльного мовознавства вже давно знайома з одним з найкращих педагогів ліцею, Ігорем Миколайовичем Мерещуком, який надзвичайно цікавиться історією рідного краю та вже багато років збирає вирізки з газети Czernowitzer Allgemeine Zeitung початку 20 століття. Ці статті, які тематично присвячені Вижниці, Берегомету, Кутам та околицям, публікувалися німецькою мовою, тож майбутні німецько-українські перекладачі здійснюють їх переклад та сприяють відновленню знань про вже забуті сторінки історії.

Однак акцентами сьогоднішньої зустрічі стали погляди в майбутнє. Школярі дізналися про широкий спектр спеціальностей, які можна здобути на факультеті іноземних мов в цілому та кафедрі германського, загального та порівняльного мовознавства зокрема, а також можливостей подальшого працевлаштування. Декан та заступник декана розповіли про поєднання навчальної та проєктної діяльності, можливості стажування, участь у міжнародних проєктах.

Сподіваємося на позитивні результати зустрічі для всіх сторін – школярі зможуть легше визначитися з вибором майбутньої професії, а факультет іноземних мов збагатиться талановитими студентами.