Кафедра англійської мови

06.12.2021

 

В п’ятницю, 29 жовтня, на нашій кафедрі відбулась чергова подія – всі здогадалися, з якої нагоди? Так-так, правильно – це «Хелловін»! Занурмося у історію цього свята, щоб поповнити свою скарбничку знаннями і розвіяти міфи, які так давно засіли у наших головах.

Прийнято вважати, що Хелловін походить зі Сполучених Штатів, хоча насправді це свято прийшло з Ірландії і Шотландії. Стародавні кельти відзначали свято Samhain (кінець літа) 1 листопада. Цей день символізував кінець збору врожаю і початок темної пори року – зими. Вважалося, що в ніч напередодні 1 листопада границя між світом живих і мертвих відкривається і злі духи блукають світом людським. Щоб захиститися від них, після заходу сонця 31 жовтня люди вдягалися у різноманітні страшенні вбрання, які мали б відлякати «гостей» з потойбічного світу. На основі Самайну і виник Хелловін.

Нині влаштовують різні вечірки-маскаради на честь Хелловіну, а в Європі і Америці діти (і не тільки) ходять від хати до хати і випрошують солодощі, кажучи: «Trick or Treat». Щоб підтримати традицію, студенти і викладачі з кафедри вирішили організувати міні-паті, і навіть карантин не став завадою. Незважаючи на те, що зустріч відбулась онлайн, студенти-першокурсники сповна насолодилися «вечіркою» і змогли відволіктися від рутини. Їм надали змогу краще ознайомитися з традиціями свята, дізнатися цікаві факти, просто беручи участь у різноманітних вікторинах. Учасникам кинули справжній виклик: вони мали продемонструвати свої здібності і вміння аналітично мислити, щоб вибрати правильну відповідь і не схибити. Наостанок, їм було надане ще одне завдання, яке потребувало максимальної креативності і винахідливості: необхідним було придумати сюжет фільму, який підійшов би до тематики нашого свята, а обраний лідер мав би переказати його. Всі команди впоралися з завданням, а лідери змогли проявити свої найкращі якості, поки намагалися зацікавити публіку синопсисом до свого фільму.

Нам вдалося навіть більше, аніж «просто влаштувати свято»: і студенти, і викладачі, змогли повеселитися і гарно провести час, а такі моменти, особливо під час карантину, є надзвичайно важливими.

В цей раз нам випала нагода відсвяткувати День Подяки ОФЛАЙН, нарешті! Скориставшись можливістю, гурток організаторів вирішив влаштувати свято для студентів 1-2 курсів, щоб краще ознайомити їх із культурою США. Студенти прийшли не з порожніми руками, а з частуванням, як це прийнято робити на свята: були і тістечка, і домашні пироги, печиво та інші смаколики.

На самому початку було представлено відео про історію і традиції свята, а згодом студентам було надано такі тематичні завдання, як Thanksgiving Word Search, в якому потрібно було знайти слова, які стосувалися нашого івенту; відеогра Kahoot, метою якої було розкрити інші сторони свята, розказати більш детально про нього, а також відомий «Крокодил», який став свого роду викликом для учасників, адже треба проявити максимальну кмітливість та оригінальність, щоб глядачі правильно зрозуміли, кого або що «жертва» зображує. Переможців нагородили додатковими балами з основної мови і дипломами.

Дякуємо організаторам за чудове святкування Дня подяки. Було дуже цікаво, весело та смачно. Думаю, завдяки цьому, ми всі стали ще ближчими та дружнішими. З нетерпінням чекаємо наступні івенти!

Ми дуже вдячні організаторам за цю теплу і затишну атмосферу, цікаві завдання та смачне частування – ця подія значно покращила наш день! Ми надзвичайно раді бути частинкою великої сім’ї ФІМу!