Програма кандидата на посаду декана факультету іноземних мов

24.05.2022

Стратегія

Динамічний розвиток факультету іноземних мов як сучасного інноваційного навчально-наукового й виховного простору, що інтегрує нові навчальні технології, інтердисциплінарний підхід до наукових досліджень в галузях філології та методики викладання іноземних мов задля підготовки якісних конкурентоспроможних фахівців у різних сферах діяльності України та інших держав.

Викладена мета здійснюється шляхом злагодженого функціонування та постійного вдосконалення освітньо-наукового середовища, забезпеченого освітніми, науковими та виховними технологіями, сприятливим соціально-психологічним кліматом у колективі, сучасною інфраструктурою та справедливим оцінюванням прикладених зусиль учасників освітньо-наукового процесу.

 

Корпоративна культура

Розвивати традиції факультету в контексті громадянської та європейської самоідентифікації, патріотизму, доброчесності учасників освітнього процесу.

Підтримувати позитивний імідж факультету, університету на державному та міжнародному рівнях і в територіальних громадах Буковини шляхом реалізації суспільно значущих заходів і проєктів.

 

Студентоцентризм

Удосконалити принципи, технології та методики профорієнтаційної роботи задля допомоги вступникам у свідомому виборі освітніх програм професійної підготовки.

Постійно вдосконалювати умови для реалізації здобувачами освіти індивідуальної освітньої траєкторії, сприяти участі у програмах академічної мобільності.

Забезпечити умови для успішного опанування освітніх програм, поєднання навчання, дослідження, праці, активного розвитку й культурного дозвілля; сприяти працевлаштуванню випускників та підтримувати з ними постійний зв’язок.

Здійснювати соціальний захист студентів відповідно до вимог законодавства, сприяти покращенню комфортності проживання в гуртожитках.

Сприяти роботі органів студентського самоврядування та участі здобувачів освіти у діяльності інституцій громадянського суспільства.

 

Якість освіти

Акредитувати освітньо-професійні програми магістерського рівня та освітньо-наукову програму рівня доктора філософії; вдосконалити умовно акредитовані освітньо-професійні програми бакалаврського рівня.

Перманентно моніторити та оптимізовувати освітні програми, що функціонують на факультеті. Залучати роботодавців до створення, реалізації та оцінювання освітніх програм та результатів навчання здобувачів освіти.

Сприяти розвитку та розширенню спектру діяльності Лінгвістичного центру.

Активно впроваджувати в освітній процес принципи академічної доброчесності, прийняти на рівні факультету «Декларацію академічної доброчесності» в рамках її загально університетської імплементації.

 

Дослідження

Розвивати й пропагувати науково-дослідну роботу, забезпечуючи науковий потенціал колективу факультету. В цьому контексті стимулювати діяльність наукового колоквіуму молодих учених факультету та науково-дослідної лабораторії «Сучасні методи та технології навчання іноземних мов і літератур».

Сприяти участі співробітників та здобувачів освіти в грантових конкурсах, стипендійних дослідницьких програмах.

Завдяки різним формам стимулювання збільшити кількість статей у наукометричних виданнях.

Створити спеціалізовану вчену раду із захисту докторських дисертацій.

Постійно забезпечувати присутність вісника «Германська філологія» у категорії Б Переліку фахових наукових видань України.

 

Інноваційність

Сприяти раціональним та доцільним заходам в контексті: створення та впровадження новітніх технологій, інноваційних методик і стартапів (зокрема й тих, що стосуються й дистанційного навчання) в освітній процес, наукову діяльність й систему післядипломної освіти; урахування різнобічних потреб здобувачів освіти та можливостей для дистанційного та інклюзивного навчання.

Сприяти створенню й наповненню всіх курсів в MOODLE.

Для організації навчального процесу запровадити та удосконалювати онлайн-сервіси електронних кабінетів викладачів і студентів.

У контексті загальноуніверситетських заходів здійснити перехід на електронний документообіг.

 

Інтернаціоналізація

Активно залучати до навчання в університеті іноземних студентів.

Сприяти отриманню викладачами міжнародного досвіду викладання.

Розширити мережу зарубіжних вишів-партнерів; постійно вивчати та впроваджувати перспективний зарубіжний досвід, насамперед через реалізацію спільних освітніх та дослідницьких проектів.

Сприяти розширенню переліку програм подвійних дипломів з уніврситетами-міжнародними партнерами.

 

Розвиток персоналу

Сприяти:

- зростанню мотивації співробітників в особистісному і професійному розвитку шляхом упровадження нових форм заохочення й кар’єрного зростання;

- вдосконалененню системи рейтингового оцінювання освітніх, науково-дослідницьких та інноваційних досягнень співробітників і студентів факультету й університету;

- впровадженню гнучких програм індивідуального професійного розвитку, які передбачають стажування у провідних вітчизняних та зарубіжних університетах і наукових установах.

 

Інфраструктура

Підтримувати актуальність рівня технічного оснащення аудиторій.

Сприяти створенню у всіх навчальних приміщеннях факультету безбар’єрного освітнього середовища та простору інклюзії.

Відновити пункти харчування на території корпусу 19.

Обладнати на території корпусу 19 сучасні релакс-зони для студентів.