9 листопада 2020 року на кафедрі германського, загального і порівняльного мовознавства відбулася зустріч з працівниками міжнародної фірми Global IT Support

12.11.2020

9 листопада 2020 року на кафедрі германського, загального і порівняльного мовознавства відбулася зустріч за участі викладачів кафедри, студентів усіх років навчання, успішних випускників кафедри і стейкхолдерів – працівників міжнародної фірми Global IT Support, яка є багаторічним роботодавцем для наших випускників.

Зустріч відкрив засновник та директор фірми Global IT Support – пан Едвін Зюйдендорп. Він коротко представив основні напрями роботи фірми, яка перебуває на ринку праці вже 17 років і налічує понад 200 співробтіників. Global IT Support – це компанія-виробник програмного забезпечення, яка розробляє високоякісне програмне забезпечення і ефективно супроводжує клієнтів у роботі з комп’ютерними програмами. Головний офіс фірми знаходиться в Чернівцях, а дочірні офіси – в Івано-Франківську та Києві. Фірма успішно виступає в ролі технологічного партнера для багатьох клієнтів у світі, переважно в Європі. Для роботи в офісі потрібні працівники зі знанням двох іноземних мов на рівні С1, які мають віповідні Soft Skills і вміють працювати з клієнтами.

Виконавчий директор компанії – пані Катерина Чернишевська – ознайомила присутніх з основними напрямами і принципами роботи фірми, колективом, вимогами до майбутніх співробітників. Було розглянуто широке коло питань, що стосуються працевлаштування випускників і перспектив подальшого розвитку фірми. Відбувся обмін думками щодо переліку професійних компетенцій, важливих на ринку праці.

Рекрутери фірми, зокрема, пані Леся Вакарюк, висловили готовність до подальшої співпраці, вказали на недоліки та сильні сторони випускників кафедри, розповіли про конкретні навички, яких вони потребують від майбутніх співробітників.

Зустріч зі стейкхолдерами викликала жвавий інтерес у студентів. Загалом у зустрічі взяло участь 96 студентів, які поставили до стейкхолдерів низку запитань і отримали конкретні і грунтовні відповіді.

Ми щиро вдячні нашим стейкхолдерам – компанії Global IT Support – за змістовну зустріч, пропозиції працевлаштування і цікаву розмову.